Üdvözöljük

a Szegedi Szlovákok Egyesülete egyesületi címer és a Szegedi Szlovák Önkormányzat önkormányzati címer közös honlapján.

Az Egyesület menüponton klikkelve a Szegedi Szlovák Egyesület, az Önkormányzat menüponton klikkelve pedig a Szegedi Szlovák Önkormányzat információs oldalaira juthat.

Az Infotéka pont alatt találja a közös eseménynaptárunkat, valamint a dokumentumtárat.

Vítame vás

na spoločných stránkach Spolku segedínskych Slovákov erb spolku a Segedínskej slovenskej samosprávy erb samosprávy.

Ikonou slovenská zástava môžete prepnúť na slovenské rozhranie.

Kliknutím na položke Spolok dostanete na informačné stránky Spolku segedínskych Slovákov, a položka Samospráva otvára vlastné stránky Segedínskej slovenskej samosprávy.

Pod ponokou Infotéka nájdete spoločný kalendár podujatí a zbierka dokumentov segedínskych Slovákov.

 

Újdonságok

Gyűjtés a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésére

Kedves Tagtársak, Barátaink! 
 

Az Országos Horvát Önkormányzat gyűjtést szervez a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésére. A felhívás a Ľudové noviny c. hetilap hasábjain is megjelent (http://www.luno.hu/aktuality/aktuality-kaleidoskop/29386-pomoc-chorvatsku).

A híradásokban biztos láttátok, hogy a fővárostól 50 km-re milyen károkat okozott a decemberi földrengés, majd az utórengések és, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek a régió lakosai. A környéken 1000 épület semmisült meg és ugyanennyi megsérült.

116 000 embert érintett közvetlenül a földrengés és 66 000 károsultja van a természeti csapásnak. A kinti hatóságok a beérkező segélyeket és segítséget koordinálják, jelenleg tartós élelmiszerből és szakemberből van hiány.

A Szegedi Szlovákok Egyesülete vezetősége a magyarországi horvátok akciójához szeretne csatlakozni és fogadja a tagok, támogató tagok és barátok felajánlását. A szervezet nevében szeretnénk átutalni az önkormányzatnak a felajánlásokat, melyeket 2021. január 11-ig várunk az egyesület bankszámlájára:

57400217-10110629 (Takarékbank Zrt.).

A közleménybe kérjük feltüntetni: Horvátországi földrengés. 

Többen úgy gondoljuk, hogy az ilyen helyzetekben nagy szüksége van az embereknek a segítségre, szolidaritásra. Elődeinktől is azt tanultuk, hogy “Kto v čas pomôže, ten trikrát pomôže.” (Aki időben segít, az háromszor segít!)

A segítségre szervezetünknek nincs kerete, csak a támogatásokat tudjuk a célra utalni a szegedi szlovák közösség nevében. 

Öröm lenne, ha csak szimbolikus összeggel, de a szegedi közösség is tudná támogatni ezt az akciót. 

A felajánlásokat köszönjük, az eredményről tájékoztatjuk a tagságot!

 
Köszönettel: a Szegedi Szlovákok Egyesülete vezetősége